Manifestation för HBT-rättigheter

RFSL Ungdom NordPiteå

Idag deltog medlemmar från Rättvisepartiet Socialisterna från bla. Boden och Luleå vid RFSL Ungdom Nords manifestation för HBT-personers rättigheter. Manifestationen innehöll tal från arrangörerna om de mänskliga rättigheter som blir kränkta av de homofoba och rasistiska reformer som bla. Sverigedemokraternas högerpolitik innebär. De talade om upprivandet av äktenskapslagen och rädslan bland hbt-personer för att överhuvudtaget kunna vistas ute samt känslan om att inte få finnas till eller känna trygghet. RFSL som ser sig som en politiskt obunden organisation har dock nu insett behovet av aktion och pekar på situationen efter valet med SD:s framgångar i valet, samt skolvalet och att man nu ”[…]måste sätta ner foten”.

Piteås kommunalråd Helena Stenberg (S) menade att man inte skulle protestera mot SD utan att det handlar om att politik måste föras ”för” och upprepar etablissemangets skanderande om mångfald.

Rättvisepartiet Socialisterna säger att det är inte medias och kapitalets mjukreformistiska paroller om förståelse som kan stoppa rasism och hatbrott. Fascistisk högerpolitik måste stoppas genom folkliga massaktioner på alla arenor, på arbetsplatsen, i skolan, på gatan, i ditt bostadsområde. SD-rasismen handlar inte bara om attacker på invandrare och asylrätten, det handlar om attacker mot hbt-personers lika rättigheter, attacker mot arbetare och fattiga, attacker mot kvinnors rättigheter och den kamp som först sedan allmän rösträtt. Det är ett socialistiskt alternativ och ett nytt arbetarparti som kan visa vägen i kampen mot kapitalistisk högerpolitik som gynnar rasister och homofober.

Kamraterna på plats sålde tidningar och HBT-pamfletter samt fick kontakter före och efter manifestationen.

Raymond Ohlson

Ett svar till “Manifestation för HBT-rättigheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s