Asylkampen fortsätter

Rättvisepartiet Socialisterna (RS) Boden har avslöjat de förhållanden som råder för de nya asylsökande i Boden, med institutionsliknande boenden ovärdigt människor som har flytt förföljelse och misär. Den 9 november genomfördes en sittstrejk, där asylsökande med stöd av RS ockuperade Migrationsverket i 7 timmar. Nu går kampen vidare.

Medlemmar från RS besöker kontinuerligt migrationsboendet och talar med de asylsökande. En kamrat som talade med Migrationsverkets personal under strejken frågade hur ofta de besöker boendet. Migrationsverket menade att man besöker det ett par gånger i veckan, då man dricker kaffe med de boende och de påstod att de aldrig har hört några klagomål.
Vid RS besök, efter strejken, tillfrågades de boende om detta, men deras svar var att de enda som har besökt boendet är de som då och då städar där.
Vi kan som folkets spioner avslöja att Migrationsverket ännu idag inte har uppfyllt de löften om åtgärder som gavs vid strejken.

När Rättvisepartiet Socialisterna höll partimöte i Boden under måndagen den 23 november kom åtta av de frustrerade asylsökande med för att höra mer om partiet, samt för att diskutera om hur man går vidare i kampen för deras rättigheter.
Ett stort problem är att Migrationsverket skickar ut avslag på ansökningar på svenska, vilket försvårar för de asylsökande att överklaga. Man försöker helt enkelt köra över de asylsökandes rättigheter genom byråkratiskt maktmissbruk. Kamraterna kunde direkt hjälpa till med överklaganden.
För att driva kampanjen vidare krävs fortsatta aktioner och de asylsökande beslutade att med hjälp av RS genomföra en ny strejk den 29 november.
Dessutom planeras en offentlig protest i centrum för att slå tillbaka mot den högerpolitik som bedrivs av politiker och som iscensätts av Migrationsverket samt mot det profitmonster som kapitalismen gjort av det kommunala hyresbolaget, som vägrar att hyra ut sina tom ma lägenheter till Migrationsverket.

Asylkampanjen i Boden betyder inte bara vunna strider för de asylsökande utan även för den gräsrotsrörelse som banar väg för ett nytt arbetarparti.
Flera av de asylsökande med erfarenheter från bland annat Rumänien, Serbien, Eritrea och Etiopien är intresserade av partiet och en person gick med i partiet efter mötet.

Raymond Ohlson

Artikeln i Offensiv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s