Folkkampanj för gemensam välfärd i Norrbotten

folkkampanj banner

Folkkampanjen kämpar vidare för en gemensam och vinstfri välfärd med siktet inställt på protestdagen 21 september. Arbetsplatsbesök och gatuteater är närmast på tapeten.

Nu består folkkampanjen av Rättvisepartiet Socialisterna, Vänsterpartiet, Kommunistiska Partiet, Elevkampanjen och Grön Ungdom.

-Gruv 4:an är väldigt positivt inställda till kampanjen även om de inte formellt ställt sig bakom, säger Jonas Brännberg från Rättvisepartiet Socialisterna och Folkkampanjens samordningsgrupp.

Inför protestdagen den 21 September planeras nu olika aktioner för att få fler att gå med bakom kampanjen. Arbetsplatsbesök planeras hos de som drabbas av högerns välfärdspolitik.

-Vi måste betona att de som vi stöttat i kampen, mot delade turer och för en fast vikariepool, är med och kämpar även nu, säger Brännberg.

Elevkampanjen i Luleå, som för ett år sedan genomförde en stor skolprotest mot nedskärningar, planerar nu även egna aktioner för folkkampanjen. Planen är en gatuteater föreställande en bunt direktörer som håller en demonstration för vinster i välfärden. Elevkampanjen hoppas kunna få med fler unga, studenter och elever i kampen för en vinstfri välfärd.

Protester mot borgarnas plundring av välfärden behövs verkligen nu när nya avslöjanden ständigt haglar om vinstkramarnas rofferi. Senaste veckan kom nyheten om att konkursboet för riskkapitalägda vårdbolaget Sensia inte kommer att återbetala några pengar till landstinget. Det handlar om en skuld på 1,1 miljoner som Norrbottens läns landsting inte kommer att få tillbaka. Däremot lutar det mot att moderbolaget får tillbaka pengar på sina fordringar, eftersom vinstkramarna först ser om sitt eget hus. Ett klockrent exempel på hur riskkapitalister rånar oss på skattepengar, rakt ner i de rikas fickor.

Nu behöver alla vi som drabbas, vårdare, brukare, gamla, unga, sjuka, lärare, knegare, ja alla måste nu gå samman mot vinsterna i välfärden den 21 september i Luleå.

Raymond Ohlson

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s