Antirasistiska möten i Norrbotten

Rättvisepartiet Socialisterna och Asylrörelsen i Norrbotten arrangerar öppna möten nästa vecka. Temat är ”Efter kärrtorp – stoppa SD-rasismen” med talare från Studenter mot rasism.

Luleå&Boden Kärrtorp

SD:s utspel mot samer tillsammans med statens rasistiska flyktingpolitik är två brännande punkter i Norrbotten. I Luleå samlades 500 personer i solidaritet med Kärrtorp och Linje ”17 mot rasism” efter nazistattacken den 15:e december. Under förra året uppmärksammades även 14-åriga Astrid Johanssons kamp mot den sexistiska målningen på Tunaskolan i Luleå.

Händelserna under det senaste året visar att det finns orättvisor och diskriminering i länet, men vi har även sett hur det finns många som vill kämpa mot rasism och sexism.

Studenter mot rasism (STMR) har i Stockholm har organiserat protester mot polisens rasistiska REVA-kontroller, ordnat kultur- och seminariekvällar och stöttat elever som kämpat mot utvisningar. Nu kan antirasister och antisexister ta lärdom av STMR:s erfarenhet av kamp och organisering. Under mötena finns plats att diskutera såväl hur nazisterna stoppades i Kärrtorp som hur rasismen kan stoppas i Norrbotten.

Raymond Ohlson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s