Öppna möten mot SD-rasismen

Detta bildspel kräver JavaScript.

I Luleå och Boden höll Rättvisepartiet Socialisterna och Asylrörelsen under veckan öppna möten med antirasistiskt tema. Talade gjorde bland andra Enzo Nahuel inbjuden från Studenter Mot Rasism (Stockholm). Nazistattacken i Kärrtorp och folkets svar med den största antirasistiska protesten diskuterades tillsammans med hotet från rasistiska Sverigedemokraterna samt hur rasismen kan stoppas.

Mellan 20-30 deltagare i såväl Luleå som Boden tog del av lärdomar från Kärrtorp och Linje 17:s arbete mot nazisterna, hur nazisterna kördes bort från demonstrationen, samt hur antiraster kan mobiliseras till försvar av gator, torg och skolor. Diskussioner hölls om vad som gjorts och hur kampanjer mot rasism kan fortsätta i Norrbotten.

En grupp har efter mötet startats i Luleå för fortsatt antirasistiskt arbete, med diskussioner och aktioner inplanerade den närmsta tiden. Bland annat diskuterades ett gemensamt arbete inför EU-valet med kampanjer mot SD, under mötet. Att lära sig argumentera och ingripa mot rasism, oavsett om det är på stan, på jobbet eller på skolan var en annan viktig punkt som togs upp av deltagarna.

Antirasism på skolor diskuterades på båda mötena och i Boden har några elever tagit första steget i att försöka lansera Studenter Mot Rasism på gymnasiet. – Det är en enorm segregation bland eleverna och det måste vi förändra, berättar en av eleverna. I Boden diskuterades även Asylrörelsens arbete och vinster, nu finns redan planer på framtida kampanjer mot Migrationsverkets statliga rasism.

Med flera kontakter, intresserade och nya prenumeranter når vi ut till genuina antirasister som vill vara med och kämpa mot rasism. Att fler möten om antirasism och ett politiskt alternativ efterfrågas till såväl det borgerliga etablissemanget, med S och M i ledningen, som SD-rasisterna visar på rättvisare vindar i samhället. Efter veckans öppna möten fortsätter vi att bygga antirasistiska plattformer i Norrbotten.

Raymond Ohlson

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s