400 mot utvisning av 2-åring

Svenska staten hittar nya bottenrekord i inhumanitet. Migrationsverkets plan på att utvisa 2-åriga Maria Gevokiyan möter proteststormar. Under 1 Maj slöt 400 personer upp i en manifestation för att Maria ska få stanna.

Apatisk mamma och en väldigt sjuk pappa ledde till att dottern Maria nu sedan strax efter födseln bor hos en fosterfamilj i Byske. Marias biologiska föräldrar flydde, tillsammans med Marias bror, undan hot och tortyr i hemlandet Armenien. Nu ska Maria slitas ifrån den familj hon vuxit upp i, för att utvisas med de föräldrar som fortfarande är för sjuka för att ta hand om sina barn. Framtiden för Maria och hennes biologiska bror är sannolikt att hamna på barnhem i Armenien efter utvisningen.

Proteststormarna ökar mot beslutet om att utvisa Maria och hennes familj. Facebookgruppen ”Låt Maria stanna i Sverige” har över 9500 medlemmar och över 8000 har skrivit under namninsamlingen på internet. Första maj samlades 400 personer i Piteå för att protestera mot utvisningsbeslutet. Under protesten tackade Marias fosterföräldrar för allt stöd, att se familjen hålla tal med tvååriga Maria i famnen var minst sagt tårdrypande.

Nya regler kommer att gälla utvisningar av barn från och med första Juli i år, rapporterar SVT. De nya reglerna innebär att staten inte ska kunna utvisa familjer vars barn är omhändertagna av sociala myndigheter. En regel som införs efter att domstolarna beslutat att utvisa Maria och hennes familj. Dock oavsett nya regler eller ej så för svenska staten på uppdrag av högerregeringen en inhuman flyktingpolitik. En stenhård linje mot dem som flyr undan krig, tortyr och förföljelse. En linje där FN:s konventioner inte följs, vare sig om mänskliga rättigheter eller vad gäller barns rättigheter.

Regeringens omänskliga utvisningspolitik måste få ett stopp, grannskap, skolor, arbetsplatser vänner, kollegor ja alla borde följa asylaktivisters exempel på hur exempelvis civil olydnad kan användas. Att hålla en blockad mot polisens försök att genomföra en utvisning är inte bara en gest av solidaritet utan ett livsavgörande måste, att ställa sig upp mot staten räddar liv.

Raymond Ohlson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s