Nazister försöker skrämma till tystnad

Antirasister i Boden hotas av nazister från Nordiska motståndsrörelsen (NMR) i försök att tysta den antirasistiska kampen.

Sedan antirasister visade sin styrka på första maj i Boden har kampen mot rasism och fascism fortsatt. Nätverken Boden Mot Rasism har jobbat utåtriktat med torgmöten, flygbladsutdelningar och manifestationer för att fortsätta att bygga den antirasistiska rörelsen. Ett antal gånger när nazister från NMR dykt upp har de även mött på motstånd, exempelvis när nazisterna försökte störa Prideparaden i Luleå men blev utkörda ur stan tack vare snabb uppslutning av antirasister.fistnmr

Att motståndet mot NMR vuxit sig starkt är viktigt, det förhindrar nazisternas grogrund. Vilket har börjat synas då nazisterna mer och mer börjat använda hot och uthängningar av antirasister för att försöka tysta motståndet.

I början av sommaren hängdes en antirasist från Luleå ut på NMR:s hemsida, nazisterna har även uppmärksammat lokalmedias artiklar om nätverket Boden Mot Rasism. Under sommaren har två antirasister från nätverket mottagit hot. Bland annat har de fått tyrrunor (NMR:s organisationssymbol) ritade på sina ytterdörrar. Nu har även verbala hot från NMR:s förstanamn i kommunvalet Bo Nilsson kommit. En av de utsatta är Raymond Ohlson Stokki, utåtriktad antirasist och medlem i Rättvisepartiet Socialisterna:

          Jag var ute och promenerade i mitt bostadsområde när nazisten Bo Nilsson svängde upp på trottoaren framför mig med sin bil. Han var väldigt hotfull och anklagade mig och nätverket för att stå bakom påstådda attentat mot honom. Vare sig nätverket eller jag står för något sådant, som socialist ser jag att det bästa vapnet mot fascism eller rasism är massmobiliseringar bland vanligt folk och att bekämpa högerpolitikens ökande klyftor som ger nazisterna grogrund. Precis som vi gjorde på 1 maj och som vi fortsatt efter det. Däremot står jag för rätten till självförsvar mot exempelvis militanta nazister som NMR. En del av det försvaret är att som vi gjorde under Pride att försvara oss och andra, som är måltavlor för nazisternas våld, genom att omringa dem och köra ut dem från stan.
NMR har även tagit ut kreditupplysning på mig, förmodligen för att skrämmas genom att visa att de har koll på mig. Men jag varken jag eller de som jag organiserar motståndet med kommer att låta oss tystas, det finns bara ett val och det är att fortsätta att trycka tillbaka nazisterna ner i stövelskaften.
Jag vill även uppmana alla som utstår hot och trakasserier från rasister och nazister att polisanmäla dessa, även om det ibland känns lönlöst.

Rättvisepartiet Socialisterna deltar i och stödjer de antirasistiska nätverken i Boden och Luleå, de visar på vad som behövs – organisering underifrån; på arbetsplatser, i skolor, på gator och torg, vart än rasismen dyker upp för endast kamp kan stoppa förtryck.

RS Boden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s