AfS är ”den felande länken” mellan militanta nazister och kostymrasister

Nazistiska Alternativ för Sverige (AfS) består av avhoppade sverigedemokrater som försvarar militanta nazister som misshandlar och mördar alla som inte passar in i den världsbild som delas av såväl AfS, SD och NMR (Nordiska motståndsrörelsen).

Kärnan i AfS utgörs av de som var ”för rasistiska” för att fortsätta sin bana inom SD och därför bildade ett eget parti där öppen rasism och nazism är välkommet. Partiets ledare är Gustav Kasselstrand som tidigare varit ordförande för SDU samt jobbat på SD:s kansli. För dem som fortfarande påstår att SD inte är rasister eller försöker förneka kopplingarna mellan SD:s rasism och öppet nazistiska grupper samt SD:s nazistiska historia borde detta vara en vagel i ögat. De som tidigare gett nazistiska sympatier och spelat med öppet rasistiska kort inom SD är de som nu arbetar febrilt för att få in ett öppet nazistiskt parti i riksdagen.

Precis som Offensiv varnat för sedan innan SD valdes in i riksdagen ser vi nu tydliga symptom:
Etablerade partier, från S till M, tar efter SD:s rasism i sin retorik och sina partiprogram. Militanta nazistiska grupperingar känner luft under vingarna och får höjt självförtroende på grund av den rasistiska samhällsdebatten i riksdag och media. Om AfS skulle lyckas öppnas den parlamentariska dörren för ett nytt rasistparti som inte drar sig flirta med nazism.
Detta har vi sett i övriga Europa, allt i tydliga spår efter socialdemokratiska- och vänsterpartiers oförmåga organisera de undre klasserna eller att ge ett uns av alternativ till högerpolitik.

Under en flygbladsutdelning, som AfS höll nyligen i centrala Luleå, blev Jeff Ahl (tidigare riksdagsman för SD) intervjuad av NMR. I intervjun var Ahl tydlig med att han inte tar avstånd från den våldsamma och militanta nazistsekten. Nu har artikeln tagits ner och Ahl skrev på Twitter att han inte stöttar NMR men inte kan ta avstånd från dem och jämför NMR:s antisemitism med att SD:s hat mot muslimer. Med andra ord är AfS öppna med att vara länken mellan de militanta nazister som utför bombdåd och de kostymrasister som sitter i riksdagen. En vecka senare dök såväl NMR som AfS upp samtidigt i Boden (grannkommun till Luleå där Jeff Ahl även är bosatt) för flygbladsutdelningar, tydligare än så blir det inte.

Oavsett om det ser ut som att högerextrema grupper nu bara försöker ta röster av varandra så är faktum att nazistiska grupper vågar visa sig i dagsljus och på öppen gata. Det är en följd av år av tilltagande högerpolitik och ökade klassklyftor. Behovet av ett politiskt alternativ är stort när arbetare och grannar luras att vända sig emot varandra istället för mot makten. SD är ett praktexempel på detta, de har inte utgjort något alternativ, de är ett med makten och kapitalet som gör upp med företag om att sälja ut vår välfärd och skatta pensionärer till graven samt att stoppa skattepengar i egen ficka.
Vanligt folk behöver ett nytt parti, mot kapitalet, mot högerpolitikens splittringar och rasism, ett nytt arbetarparti. Under Rättvisepartiet Socialisternas pågående valkampanjer är ett ypperligt tillfälle att gå med i arbetat för byggandet av ett nytt arbetarparti. Rösta på RS i kommunvalen i Luleå, Haninge och Göteborg samt landstingsvalen i Norrbotten och Västra Götaland.

Raymond Ohlson Stokki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s