ANTIFASCISTISK SEGERFEST I BODEN

utanfc3b6r-bodensia.jpgExakt två månader efter att nazisterna i NMR gjorde fiasko i kommunvalet i Boden samlade Boden Mot Rasism till manifestation och antifascistisk segerfest.

Att NMR bara fick 51 röster i kommunvalet i Boden var mycket tack vare den antirasistiska mobilisering som pågick under månaderna innan, som både avslöjade NMR som den terrorsekt de är, men som också visade på ett stark organiserat och kollektivt motstånd mot rasism och nazism.

Festivalen pågick i tre dagar. Först med uppträdande av komikern Özz Nûjen, sedan manifestation den 9 november, och slutligen en seminariedag på lördagen.  På manifestationen talade bland andra Liv Shange från Rättvisepartiet Socialisterna om kopplingen mellan novemberpogromerna 1918 och idag.

–          Vi ser ledare som kommer till makten med hjälp av hets, hat och splittring. Nu senast Bolsonaro i Brasislien. Orban, Trump men även här i Sverige hör vi ekon från 1938. Tex när papperslösa inte få gå i skolan eller prat om att ”Dom” tar vår välfärd. Det är inte bara SD som står för detta utan även partier som tidigare pratat om solidaritet. Nu för de flyktingpolitk på ”EU:s bottennivå” – som avhumaniserar, skuldbelägger och misstänkliggör och på det sättet plogar för den rena nazisterna.

I seminariehallen fanns bokbord, mat och fika till besökarna som fick höra föreläsningar om bland annat samisk HBTQ-organisering, antirasistisk mobilisering och kopplingen mellan kapitalism och rasism, som blandades med musik och poesi. Syftet; att tillsammans fira den kamp som förts mot rasismen och samla kraft för fortsatt organisering uppfylldes till fullo.

RS Boden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s