Årsmöte hölls för RS Norrbotten

Rättvisepartiet Socialisterna höll i helgen årsmöte och studiedag, dagen fylldes av utåtriktad aktivitet, perspektiv för länet och samkväm.

cof

Deltagarna fick rapporter från en rad olika kamper som förts under året från äldrevårdsupproret i Luleå som skakade om Kommunal, klimatstrejker med Fridays for future, asylkampen med Låt oss leva som drivit igenom uppehållstillstånd, Antirasism med 2000 som protesterade mot NMR 1maj ifjol och den fortsatta kampen mot nazisterna under valet, solidaritetsmanifestationer för revolutionen i Sudan och de strejkande hamnarbetarna i Sverige, socialistisk feminism och enighet på 8 mars och pridefestivaler till skolkampen som nyligen skakat om Socialdemokraterna med de största demonstrationerna i Luleå på många år.

Nu riktas blicken mot den kamp som ständigt blossar upp inom olika delar av samhället, störst av allt är klimatet och offentlig service; skola, vård, omsorg och boende. Det som knyter samman kampen är dels den högerpolitik som förs och ligger bakom. Dels växande stämningar om att måttet är rågat, nedskärningspolitik och utarmning av inlandet har gått för långt.

Rättvisepartiet Socialisterna i Norrbotten siktar in sig på ett år av arbete för att bygga grunden för ett nytt arbetarparti för allas vår och planetens frihet och framtid.

RS Norrbotten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s