Om RS

Rättvisepartiet Socialisterna (RS) är ett kämpande demokratiskt socialistiskt parti. RS skiljer sig från alla andra partier genom en konsekvent arbetarpolitik, mot dagens växande orättvisor i Sverige och globalt. Rättvisepartiet Socialisterna står för enad kamp, kämpar mot alla former av diskriminering och står för att det behövs ett nytt kämpande och demokratiskt arbetarparti, som har ett socialistiskt program.

RS driver kampanjer mot kapitalismens kris och för jobb; mot nedskärningar och privatiseringar; till stöd för arbetarkamp; mot krig och miljöförstöring; till försvar av kvinnors rättigheter; mot rasism och för rätten till asyl; för hbt-personers rättigheter mm. RS utgår från lärdomar från tidigare kamp, deltar i nätverk & samarbeten med andra. Vi tar initiativ till demonstrationer, ockupationer, strejker och andra massaktioner.

Vårt mål är ett demokratiskt socialistiskt samhälle.
Den globala kapitalismen måste ersättas med en demokratiskt planerad ekonomi där folkflertalets och miljöns behov styr samhällsutvecklingen. Vi står för rätten att organisera sig i fackföreningar och partier, strejka, demonstrera och ställa upp i val. Rättvisepartiet Socialisterna kämpar för socialism i världsskala och är den svenska sektionen av CWI (Committee for a Workers’ International), ett världsparti som finns i över 40 länder på alla kontinenter.

RS står för uppbygget av ett nytt arbetarparti
, ett massförankrat socialistiskt arbetarparti och kämpande demokratiska fackföreningar. RS står för att alla arbetarrepresentanter skall vara valda, utan privilegier och kunna avsättas. RS:are i kommunfullmäktige och facket följer dessa principer.

RS använder marxismen som metod och bygger på dess historiska tradition – Marx och Engels analys av kapitalismen; Lenin, bolsjevikpartiet och den ryska revolutionen, internationell arbetarkamp mot utsugning, krig och fascism och Trotskijs analys av och kamp mot stalinismen och dess diktatur och kampen mot byråkratin i den svenska arbetarrörelsen.

Alla som stödjer partiets plattform och mål kan bli medlemmar. Som medlem räknas den som betalat sin första månadsavgift. Varje medlem har som uppgift att delta på partiets veckomöten och aktiviteter, sprida partiets tidning Offensiv och värva nya medlemmar.
Bodens partiförening har möten varje vecka. Där planerar vi våra kampanjer och diskuterar både aktuella politiska frågor (även internationella frågor) och drar lärdomar ur arbetarrörelsens historia.
Låter det intressant är du mycket välkommen, hör bara av dig.

rs.boden@socialisterna.org
070-2319910

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s