Asylsökande ger inte upp

Måndagen den 29 november arrangerades det ännu en sittstrejk på Migrationsverkets kontor i Boden av de asylsökande som kämpar för lägenheter. Migrationsverket är under press då fallet har uppmärksammats i media den senaste tiden.

Migrationsverket har gett efter i små delmål för drägligare boende för de asylsökande på förläggningen AF1. Man har exempelvis löst problemet med att alla måste gå från förläggningen till stan för att kolla sin post på Migrationsverket varje dag. Nu levereras posten till förläggningen. RS medlemmar som deltog i strejken var med och talade med verkställande chefer på Migrationsverket och pekade då bland annat på Migrationsverkets möjlighet att sätta press på hyresbolagen. Kamraterna lovade Migrationsverket att protesterna kommer att fortsätta till dess att kraven möts.

Under de samtal som RS har haft med de asylsökande har det nu även framkommit att Migrationsverkets personal hånar och trakasserar de sökande, till exempel under intervjuer, samt att man säger att de sökande ”borde vara tacksamma och inte klaga”. Kamraterna lovade bland andra en av de chefer som deltog i samtalen under måndagen att upprätta anmälan mot Migrationsverket varje gång som detta händer. Att migrationsverket attackerar de asylsökande med sådana utfall visar tydligt på hur Sverigedemokraternas rasistiska högerpolitik är en smitta som sprider sig genom hela den statliga apparaten.

RS planerar tillsammans med de asylsökande fler aktioner som är riktade mot Migrationsverket, kommun politiker och det kommunala hyresbolaget som vägrar att hyra ut de tomma lägenheter som finns.

Raymond Ohlson

RS kämpar för ▼

  • Lägenheter till asylsökande, inte nya flyktingläger – behov före vinst.
  • Stoppa statlig och kommunal segregationspolitik.
  • Rätt till arbete för asylsökan de (AT-UND) nu.
  • Återinför rätten till asyl. Amnesti åt gömda flyktingar.


3 svar till “Asylsökande ger inte upp

  1. Ni är patrask, precis som de där människorna. Givetvis ska svenska pensionärer, svenska skolbarn och deras liv försämras så att vi kan slänga pengar på bidragsturister.

    • Det är ju alltid lika intressant när inskränkta rasister tar till dessa argument tagna ifrån luften.
      Enorma nedskärningar skadar samhället, nedskärningar inom skola, vård, omsorg, nedskärningar som drabbar gamla och unga, framför allt fattiga, dvs. arbetarklassen.
      Men vad har skapat detta? En vanlig lögn är att det går att skylla på invandring. Nedskärningarna och attackerna på samhället kommer av den högerpolitik som bedrivs idag. Alliansen står främst i detta, även det rasistiska ”partiet” Sverigedemokraterna deltar i nedskärningarna. Där SD kommit in har de röstat för nedskärningar och privatiseringar, det är alltså högerpolitiker (dvs de rika) som tillsammans med bankdirektörerna tagit pengarna, inte de invandrare som NEKAS arbete.
      Även de etablerade ”oppositions”-partierna som (S) och (V) deltar i nedskärningar inom offentlig sektor, detta visar att avsaknaden av ett arbetarparti och verklig demokratisk socialism låter samhället dra till höger och falla sönder.
      /Raymond Ohlson

Lämna en kommentar